Eabametoong avagy Fort Hope

 

300 kilometerre eszakra Thunder Baytol.

Az mar eszak a javabol, repulore ulsz ha oda akarsz jutni esetleg telen  a befagyott tavak jegen.1200 indian vagy ahogy ok hivjak magukat "First Nation People" el ott akik az Ojibwa torzshoz tartoznak.

Ez eddig meg szep is volna, azonban a 3 gyilkossag, 47 gyujtogatas, allatok megcsonkitasa az utolso 10 honapban soknak bizonyult Chief Lewis Nate-nek aki kulso segitseget keres.

A lakossag fele husz even aluli mai eleve garancia a bajra ha az ember ismeri a kanadai oslakosok mai torteneteit.Az emberek tuzolto keszulekkel alszanak hatha az o hazuk lesz amit felgyujtanak legkozelebb.

Az elkovetok fiatalok es gyerekek , sajat fajtajuk.Tavaly a kanadai kormany tobb milio dollart utalt at a torzs vezetoinek, akiket az ott elok nem tusdnak felelossegre vonni.

A penz eltunik az ott elok szenvednek...mai Kanada mai indianok.Sajnos nem egyedulallo eset szamos esetben egesz telepuleseket koltoztettek el a korulmenyeik miatt.Uj falvak epultek es azokat is lepusztitottak, alkohol drugs, benzin szipozasa semmit nem hagynak ki ami elvezetes.

Kabitoszeres szulokes kabitoszeres gyerekeik, na errol irjal Karl May egy jo kis regenyt..

Roviden ennyi...

Kanada ciganyjai igy is lehetne nevezni oket.

fullcomment.nationalpost.com/2010/10/22/kevin-libin-ontario-reserve-dives-head%EF%AC%81rst-into-chaos/

Madartavlat

 

 

 

 

Szerző: Az igazat ne csak a valodit  2010.10.24. 19:28 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://canada-hun-tenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr912395789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszonypajti 2017.09.26. 14:38:40

Hűha! Ez nagyon durva! Pedig felvetődött, hogy kimennénk pár évre szociális munkát végezni tapasztalatszerzés céljából, nem gondoltam, hogy ennyire eldurvult a helyzet!
süti beállítások módosítása